Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Što je PFLAG?

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Jeanne Manford

PFLAG - prijašnji naziv Parents, Friends and Family of Lesbians and Gays, je najveća svjetska organizacija koja okuplja roditelje, obitelji i prijatelje LGBT osoba, čiji je osnovni cilj djelovanja davanje podrške roditeljima, obiteljima i prijateljima LGBT osoba, prevladavanje diskriminacije prema članovima nijhove obitelji i njihova što bolja integracija u društvo.

Opširnije...

O projektu

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Projekt Gay u obitelji nastao je početkom 2007. godine kao startni projekt udruge Drugi korak – Centar za društvenu integraciju seksualnih i rodnih manjina.
Izrađen je i održavan potpuno bez ikakvih sredstava, volonterskim radom članova Udruge a zamišljen kao sredstvo pomoći obiteljima LGBTIQ osoba u prevladavanju problema koje u većini obitelji izazove spoznaja da je neki od članova obitelji "drugačije" seksualne orjentacije.

Nakon gašenja Udruge kolega Ognjen Brnjilović i ja kao idejni začetnik i autorica projekta, odlučili smo nastaviti održavati projekt financiranjem web prostora i povremenim stavljanjem sadržaja.
Vremenom je i Augie odustao te se sve svelo na puko održavanje stranice "na životu" isključivo financiranjem web prostora.

Unatoč našoj nebrizi projekt je nastavio "živjeti" generirajući stabilnih 2.000 - 3.000 mjesečnih posjeta.
Meni je to jasan znak da je ovaj projekt potreban društvu i dovoljan motiv, ne samo da ga i dalje zadržim nego da ga, uz Vašu pomoć svi zajedno pokušamo podići na jedan viši nivo pomažući tako sami sebi ali i svima kojima je ovaj oblik pomoći potreban.

Iza ovog projekta ne stoji nikakva udruga, ne vrte se nikakvi novci a cijeli projekt je zamišljen tako da pruži mogućnost roditeljima, obiteljima i prijateljima lezbijki i gejeva da se samoorganiziraju u međusobnoj podršci i pomoći samima sebi, svojim obiteljima a samim tim i mnogim drugim obiteljima koje se suočavaju sa sličnim problemima.

Branka Čolić

Uvodnik

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Opširnije...

Ispričajte svoju priču!

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Iskustva drugih često mogu pomoći ljudima da savladaju razne situacije s kojima se teško mogu nositi. U tom smislu i funkcioniraju i razne terapijske grupe u kojima se okupljaju ljudi s istim ili sličnim problemima koje prilično uspješno rješavaju običnim iskrenim razgovorom.

Vaša priča na ovoj stranici može imati dvije pozitivne posljedice:

  1. Samim pisanjem "olakšat ćete dušu" a da se pri tome ni na koji način ne izlažete mogućnosti osude okoline. Na taj način pomoći ćete sami sebi jer je općepoznato da se problemi lakše svladavaju kada se podijele s nekim.
  2. Vaša priča pomoći će drugim roditeljima, djeci, braći i sestrama da shvate kako se to što oni proživljavaju događa i drugima, što im svakako može pomoći u prevladavanju vlastite situacije

Priču možete poslati potpuno anonimno ne otkrivajući niti jedan detalj koji sadržaj može povezati s vama i vašom obitelji. Nadalje, u svakom trenutku možete poslati zahtjev za uklanjanjem priče ukoliko na bilo koja način osjetite da Vam njeno objavljivanje otežava situaciju u kojoj se nalazite. Zahtjev možete poslati bez ikakvog obrazloženja, jedini je uvjet da ga pošaljete sa iste e-mail adrese s koje ste poslali i priču.

  Što je PFLAG?

 Pošaljite svoju priču

I oni su gay

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)


Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn