Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Zdravlje

Written by huhiv on 20 03 2009 in Zdravlje
Mogu li dobiti HIV oralnim seksom?
Nacionalni centar za prevenciju HIV-a Da, postoji mogućnost da bilo koji partner bude inficiran HIV-om ako obavlja ili prima oralni seks. Bilo je nekoliko slučajeva transmisije HIV-a prilikom obavljanja oralnog seksa na osobi zaraženoj HIV-om. Kako nitko ne zna točno koji je stupanj rizika, dokazi ukazuju (sugeriraju) da je rizik manji od onog kod nezaštićenog analnog ili vaginalnog spolnog...
Hits 1153 No vote Više...
Written by Izdvojio Augie on 07 12 2008 in Zdravlje
Nekoliko činjenica o spolno prenosivim bolestima
Spolno prenosive bolesti su zarazne bolesti koje se prenose izravnim spolnim kontaktom sa zaražene na zdravu osobu. Uzročnici spolno prenosivih bolesti su mikroorganizmi, bakterije, virusi, gljivice, paraziti. Svatko se može zaraziti prilikom vaginalnog, oralnog ili analnog spolnog odnosa sa zaraženom osobom.
Hits 1493 No vote Više...
Written by edusex.org on 21 10 2008 in Zdravlje
HIV/AIDS - još o njemu
«1 virus, 9 gena, 15 proteina - 42 milijuna zaraženih»Virus HIV-a je uzrocnik bolesti zvana HIV-bolest ili HIV-infekcija. HIV+ osoba boluje od HIV bolesti. Zadnji stupanj HIV-bolesti je AIDS, najcešce nastupa 10 godina od infekcije. Osoba koja boluje od AIDS-a ima oslabljen imunološki sustav te je podložna tzv. oportunistickim infekcijama koje uzrokuju fatalan ishod.
Hits 1071 No vote Više...
Written by Reuters, prevela Leelou on 03 10 2007 in Zdravlje
HIV, transfuzija i opasnost od homoseksualaca
Prof. John Kaldor, znanstvenik koji se bavi istraživanjem virusa HIV-a se složio da omjeri prenošenja drugih zaraznih bolesti koje se prenose seksualnim odnosom, isključujući HIV nisu temelj za izuzimanje homoseksualaca iz skupine donatora krvi.
Hits 920 No vote Više...
Written by prim. dr. sc. Marina Kuzman, izdvojio Augie on 23 01 2007 in Zdravlje
Spolno prenosive bolesti
Zašto su mladi podložni zarazi i prijenosu spolno prenosivih infekcija?Rizik za obolijevanje od spolno prenosivih infekcija je najveći među onim mladima koji rano stupaju u seksualne odnose i skloni su mijenjanju partnera. Upravo ta populacija nije sklona korištenju kondoma, koji je najsigurnije zaštitno sredstvo i protiv spolno prenosivih infekcija i protiv neželjene trudnoće.
Hits 1563 No vote Više...

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn