Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Keanu Reeves

Keanu, ili u prijevodu 'povjetarac preko planine', ljepuškasti je glumac bez upečatljive karizme, ali s gomilom obožavatelja.
Punim imenom Keanu Charles Reeves (nadimak The Wall) rođen je u Beirutu (Libanon), 02. 09. 1964. gdje su se upoznali njegovi roditelji, majka Patricia koja je radila kao zabavljačica u noćnom klubu i otac Samuel, geolog. Nakon kratkotrajnog braka majka s malim Keanuom i sestrom Kim seli u New York. Nakon još tri neuspjela braka 1970. sele u Toronto u Kanadi.

Keanu je za vrijeme školovanja balansirao između hokeja i glume, ali nakon pojavljivanja u nekoliko kanadskih serija i reklama 1984. napušta školu i debitira na kazališnoj sceni u homoerotičnoj drami 'Wolfboy' koja je pobrala odlične lokalne kritike. Reeves seli u Los Angeles gdje je nakon osam mjeseci dobio prvu glavnu ulogu u drami 'River's Edge' (1987) i zaslužio pohvale za portret tinejdžera čiji je prijatelj izvršio samoubojstvo.

{adselite} Već sljedeće godine pojavljuje se u 'Dangerous Liaisons' (1988) uz Glenn Close, John Malkovicha, Michelle Pfeiffer i Umu Thurman. Komedija 'Bill and Ted's Excelent Adventure' (1989) bila je svojevrsni uzorak za većinu Reevsovih budućih uloga: kritika ju je sasjekla, uključujući i njegovu ulogu, ali su gledatelji obožavali i film i Reevesa.

Narednih godina glumio je mnogo karakterno različitih uloga i radio s priznatim i nadarenim redateljima: u Gus Van Santovom 'My Own Private Idaho' (1991) uz River Phoenixa portretirao je gradonačelnikovog sina koji je bogatstvo zamjenio za uličnu prostituciju. Nesretnog odvjetnika u 'Bram Stoker's Dracula' (1992) pod redateljskom palicom Francis Ford Coppole uz Gary Oldmana i Winonu Ryder, Don Juana u Kenneth Branaghovoj ekranizaciji Shakespeareovoe 'Much Ado About Nothing' (1993). Tu je i glavna uloga u Bernardo Bertoluccijevovom 'Little Budha' (1993)...

Nakon uloge u Jan De Bontovom blockbusteru 'Speed' (1994) Reevsova cijena je porasla. No nekoliko sljedećih filmova nisu se pokazali najuspješnijima ('Johnny Mnemonic' i 'A Walk in the Clouds', oba 1995, 'Chain Reaction', 1996). Izuzetak je uloga mladog ambicioznog advokata u trileru 'The Devil's Advocate' (1997).

Uloga kompjuterskog hakera Nea u znanstveno fantastičnom trileru 'The Matrix' (1999) braće Wachowski donijela mu je pohvale kritike, a sam film je polučio ogroman financijski uspjeh i zaradio nekoliko Oscara za tehnička i vizualna postignuća. Ulogu je reprizirao i u nastavcima: 'The Matrix: Reloaded' (2003) i 'The Matrix: Revolutions' (2003). U međuvremenu je glumio s Gene Hackmanom u 'The Replacements' (2000), s Cate Blanchett i Hilary Swank u 'The Gift' (2000) i Charlize Theron u 'Sweet November' (2001).

Mada nastoji odvojiti privatni život od onoga na ekranu, česta je tema trač rubrika, često proglašavan homoseksualacem. No poznato je da je strastveni motociklist, svira bas gitaru u bandu Dogstar s kojim je isproducirao dva albuma: 'Our Little Visionary' (1997) i 'Happy Ending' (2000) i da je 2001. godine doživio tragediju kada je njegova djevojka Jennifer Syme poginula u prometnoj nesreći. Zla sreća čini se cijeli je život Reevesova vjerna pratilja: kad je bio klinac otac mu je otišao na desetogodišnju kaznu zatvora zbog dilanja droge, dobar frend River phoenix umro je od overdosa, dvije godine prije pogibije dejvojke Jennifer izgubili su bebu zbog spontanog pobačaja, a posljednja u nizu zlih kobi je opetovani sestrini problemi s leukemijom...

Neki od značajnijih filmova u kojima je glumio su:

Brzina
Constantine
Dar
Đavolji odvjetnik
Drakula
Gradonačelnik Sunset Stripa
Hard Ball
Kuća na jezeru
Ljubav nema pravila
Mali Buda
Matrix
Matrix Reloaded
Matrix: Revolutions
Opasne veze
Pakleni val
Posljednja jesen
Replikant
Thumbsucker
Ultimate Matrix Collection

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn