Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Projekt Gay u obitelji nastao je početkom 2007. godine kao startni projekt udruge Drugi korak – Centar za društvenu integraciju seksualnih i rodnih manjina.
Izrađen je i održavan potpuno bez ikakvih sredstava, volonterskim radom članova Udruge a zamišljen kao sredstvo pomoći obiteljima LGBTIQ osoba u prevladavanju problema koje u većini obitelji izazove spoznaja da je neki od članova obitelji "drugačije" seksualne orjentacije.

Nakon gašenja Udruge kolega Ognjen Brnjilović i ja kao idejni začetnik i autorica projekta, odlučili smo nastaviti održavati projekt financiranjem web prostora i povremenim stavljanjem sadržaja.
Vremenom je i Augie odustao te se sve svelo na puko održavanje stranice "na životu" isključivo financiranjem web prostora.

Unatoč našoj nebrizi projekt je nastavio "živjeti" generirajući stabilnih 2.000 - 3.000 mjesečnih posjeta.
Meni je to jasan znak da je ovaj projekt potreban društvu i dovoljan motiv, ne samo da ga i dalje zadržim nego da ga, uz Vašu pomoć svi zajedno pokušamo podići na jedan viši nivo pomažući tako sami sebi ali i svima kojima je ovaj oblik pomoći potreban.

Iza ovog projekta ne stoji nikakva udruga, ne vrte se nikakvi novci a cijeli projekt je zamišljen tako da pruži mogućnost roditeljima, obiteljima i prijateljima lezbijki i gejeva da se samoorganiziraju u međusobnoj podršci i pomoći samima sebi, svojim obiteljima a samim tim i mnogim drugim obiteljima koje se suočavaju sa sličnim problemima.

Branka Čolić

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn