Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Za obitelj

Written by lgbt.ba, Ozren Kebo on 15 11 2014 in Za obitelj
nasilje
Piše: Ozren KeboFoto: Imrana Kapetanović“Mislim da sam imala 13 ili 14 godina kada mi je brat rekao da je gay. Uvijek sam znala da je drugačiji i uvijek sam ga podržavala, ali moram priznati da sam u tom trenutku bila zbunjena, možda premlada da razumijem ono što mi je upravo rekao. Naravno, njegovo priznanje nije promijenilo naš odnos.”
Hits 1391 1 vote Više...
Written by lgbt.ba, Ozren Kebo on 08 11 2014 in Za obitelj
mase
Piše: Ozren KeboFoto: Imrana KapetanovićDosadašnja iskustva iz ovog projekta potvrđuju jednu staru pretpostavku: da su žene neuporedivo fleksibilnije prema LGBT populaciji od muškaraca. Od pet osoba s kojima smo razgovarali/e, četiri su bile žene. Riječ je o odvažnim, inteligentnim i otvorenim osobama koje su na anonimnosti insistirale zbog porodice, a ne zbog sebe.
Hits 1378 No vote Više...
Written by lgbt.ba, Ozren Kebo on 01 11 2014 in Za obitelj
porodica
Piše: Ozren KeboFoto: Imrana KapetanovićBiljana je prosvjetna radnica, ima 54 godine i kćerku koja joj je prošlog ljeta priznala da ima djevojku. To priznanje prihvatila je bez ikakvih dodatnih pitanja. Njoj nisu problem “djeca koja vole isti spol”, nego osobe koje odbijaju da prihvate postojanje takvih ljudi.
Hits 1650 No vote Više...
Written by lgbt.ba, Ozren Kebo on 25 10 2014 in Za obitelj
moj sin
Piše: Ozren KeboFoto: Imrana KapetanovićŠta je vaš najveći strah kada je u pitanju budućnost vaše kćerke? To je samo jedno od pitanja koje smo u dugom razgovoru postavili Davorki (52), ekonomistici koja nakon mnogih selidbi i životnih iskušenja danas živi u Sarajevu. Priča koja je uslijedila možda najbolje oslikava status LGBT osoba u Bosni i Hercegovini.
Hits 1283 No vote Više...
Written by lgbt.ba, Ozren Kebo on 18 10 2014 in Za obitelj
sestre lezbijke
Piše: Ozren KeboFoto: Imrana KapetanovićDragana ima 27 godina, završila je ekonomiju, živi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Zvanično je nezaposlena još od kada je diplomirala, a egzistenciju obezbjeđuje povremenim honorarnim poslovima. Dragana je u svijetu LGBT zajednice poznata kao osoba čije su dvije sestre lezbijke. Objema im već godinama pruža moralnu i svaku drugu podršku.
Hits 1388 No vote Više...
Written by lgbt.ba, Ozren Kebo on 11 10 2014 in Za obitelj
moja kcerka
Piše: Ozren KeboFoto: Imrana Kapetanović“Moja poruka roditeljima čija djeca ne dijele njihovu heteroseksualnu orijentaciju je jednostavna: budite prirodni, poštujte svoje dijete i budite mu podrška u ovom surovom svijetu. Nije neprirodno ponašanje vaših sinova i kćerki, nego je neprirodna vaša reakcija kada ih odbijate i osuđujete. Ima jedna fina Singerova misao koji, citiram po sjeća...
Hits 845 No vote Više...
Written by s engl. prevela Provincijalka on 04 05 2007 in Za obitelj
Pismo roditelja roditeljima
Dragi gdine. i gđo. Smith, Razumijem da Vam je vaša kćerka Jane sada rekla da je lezbijka. Ja sam također majka i mislim da mogu razumjeti kako se oboje sada osjećate. Pretpostavljam da ste zbunjeni i shavaćate da o toj temi skoro ništa ne znate. Homoseksualnost je bila skrivana i tabu tema, tako da se većina heteroseksualnih roditelja nađu u neugodnoj situaciji. Naše glave su napunjene...
Hits 845 No vote Više...
Written by s engl. prevela Provincijalka on 04 05 2007 in Za obitelj
Sinovo pismo roditeljima
(ostavljeno na kuhinjskom podu da ga oni nađu)Mama i tata,Mrzim činjenicu da pišem u pismu ono što bih vam zapravo trebao reći, ali ne mogu vam to reći u lice. Tijekom proteklih godina nešto se skrivalo u meni i stvari su se nekako potvrdile tijekom ljeta. Poslije kampovanja, a i sada, odgađao sam dolazak kući jer sam se bojao biti iskren.
Hits 787 No vote Više...
Written by stara on 20 03 2007 in Za obitelj
Dajte im pravo na budućnost
Iako se stav javnosti o postojanju različitih seksualnih orijentacija znatno promijenio u zadnjih nekoliko godina, mnogi roditelji ne žele ni zamisliti mogućnost da njihovo dijete jednoga dana na obiteljski ručak dovede istospolnog partnera. Doduše, postoji i veliki postotak onih koji bi svoje dijete prihvatili „kakvo god da jeste“ pri čemu se često koristi sljedećim usporedbama: „bo...
Hits 764 No vote Više...
Written by iz rasprave sa foruma RODA on 04 03 2007 in Za obitelj
Šutnja duga dva tjedna
Moj sin ima 17 godina i prije nekih 5 mjeseci mi je priznao da je gay. Moja žena je tada znala već skoro godinu dana ali mu nije dopuštala da mi to kaže.Isprva kad mi je rekao mislio sam da me zeza, odmah sam pomislio nije li neki prvi april ili slično, međutim, i nažalost, govorio je istinu. Ovo nažalost kažem samo zato što će njemu biti teže u životu.
Hits 896 No vote Više...
Written by s engleskog prevela: Dodir Svile on 19 01 2007 in Za obitelj
Iskorak lezbijkine majke
Ovo je priča o mom upoznavanju i prihvaćanju činjenice da mi je kći lezbijka. Objavljujem je uz nadu da će:- pomoći drugim roditeljima da prihvate seksualnost svoje djece;- pomoći mladim lezbijkama i gej dečkima da shvate reakcije svojih roditelja na spoznaju da im je dijete homoseksualno; te da će se njome koristiti lezbijke i gej dečki koji iskoračuju na način da kažu: "Ja sam gej i...
Hits 806 No vote Više...
Written by Tamara - CroL Portal on 31 12 2006 in Za obitelj
Upomoć, moje dijete je gay
"U Hrvatskoj zasad ne postoje savjetovališta ili telefonske linije za roditelje gay djece, oni nemaju priliku upoznati se i vidjeti da nisu jedini na svijetu.Upravo smo zato ovaj tekst namijenili vama, roditeljima gay djece, jer vi ste i naši roditelji i mi smo svjesni da i vama itekako treba podrška."
Hits 922 No vote Više...

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn