Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Arhiva novosti

Written by Associated Press, preveo medo on 24 09 2008 in Arhiva novosti
S. Spielberg daje podršku gej-brakovima
Kako diše bračni par Brad Pitt i Angleina Jolie, tako, ispostavit će se diše i cijeli Holywood. Tek što je Brad Pitt donirao 100.000 dolara za kampanju za podršku gay brakovima u Kaliforniji, to isto je učinio i redatelj Steven Spielberg sa suprugom Kate u oči referenduma čiji je cilj da zabrani takve zajednice u Kaliforniji.
Hits 687 1 vote Više...
Written by Jutarnji list, Ivana Kalogjera-Brkić on 18 02 2008 in Arhiva novosti
Grozdov program opasan za zdravlje i protuustavan
ZAGREB - Program spolnog odgoja koji nudi udruga Grozd po svojem je sadržaju protuustavan i opasan za zdravlje pa njegovo provođenje u školama treba obustaviti, tvrde predstavnici dvadesetak mreža, udruga, institucija i političkih stranaka koji su se prije dva dana udružili u građansku koaliciju pod nazivom “Stop rizičnom spolnom odgoju”.
Hits 636 No vote Više...
Dražen Lalić; Grozdov program rigidan je i svjetonazorski isključiv
Preporuka mladima da niti jedno kontracepcijsko sredstvo nije stopostotno sigurno jednaka je savjetovanju da vezanje pojasa tijekom vožnje ili zračni jastuci u automobilu ne pružaju potpunu zaštitu od ozljeda tijekom prometne nesreće, smatra prof. dr. sc. Dražen Lalić iz građanske koalicije "Stop rizičnom spolnom odgoju".
Hits 724 No vote Više...
Written by Index.hr on 18 02 2008 in Arhiva novosti
Masturbacija može priječiti
Glas roditelja za djecu (GROZD) na tiskovnoj je konferenciji nerado odgovarao na upite novinara o najkontroverznijim pitanjima njihovog Programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja, kao što su pitanje homoseksualnosti i masturbacije.
Hits 740 No vote Više...
Written by H-Alter on 17 02 2008 in Arhiva novosti
STOP rizičnom spolnom odgoju
Obzirom da se ovih dana ponovno podigla prašina oko GROZD-ov (Glas roditelja za djecu) edukativnog tj školskog programa prenosim vam dio iz medija napisan ranijih dana. Sljedeća mala misija uredništva je sakupiti sve dostupne članke, reakcije, iskaze vezane za GROZD-ov program. Ostali članci neće biti objavljeni na početnoj strani, već u rubrici Novosti, Mediji prenose.
Hits 760 No vote Više...
Written by Jutarnji list, Ivana Kalogjera-Brkić on 16 02 2008 in Arhiva novosti
Grozd poručio učenicima: Na nastavu sa slikama golih ženaZAGREB - Jedanaestogodišnjaci koji pohađaju osnovne škole koje će od ožujka u 5. razredu eksperimentalno provoditi Grozdov program zdravstvenog, odnosno spolnoga odgoja na nastavu će smjeti donositi i fotografije golih žena. Naime, kako je jučer nastavnicima i stručnim suradnicima koji će u školama provoditi program objasnio La...
Hits 827 No vote Više...
Written by Nacional.hr on 09 02 2008 in Arhiva novosti
Obrijani balavci dokazivali su sebi
Psovke izobličenih lica i mržnja mišićavih balavaca obrijanih glava prema homoseksualcima samo su kamuflaža straha da im se u nekom zlobnom trenutku ne digne na homoseksualca ili transvestita. Jer tada bi morali pljuvati na vlastito lice u zrcalu, a to je prilično nepraktično.
Hits 824 No vote Više...
Written by Jutarnji list on 28 12 2007 in Arhiva novosti
Novi Zakon o suzbijanju diskriminacije
Novi Zakon o suzbijanju diskriminacije nadovezuje se na postojeće odredbe iz Ustava te će uvesti kažnjavanje i zbog diskriminacije na osnovi fizičkog izgleda, rodnog identiteta te genetskog naslijeđa.Jedan je mladi, visokoobrazovani muškarac u izdavačkoj kući u kojoj je radio imao izgleda za uspješnu karijeru sve dok jednog dana njegov kolega nije nadređenima prijavio ono što je doznao...
Hits 701 No vote Više...
Written by Dorino Manzin on 02 07 2007 in Arhiva novosti
Dan kad je ukinut protuprirodni blud
1. srpnja 1977. tadašnji Sabor Socijalističke Republike Hrvatske ukinuo je u Krivičnom zakonu tzv. protuprirodni blud. Iz današnje nam se perspektive čini gotovo nevjerojatnim da je ljudima ikada moglo pasti na pamet da dobrovoljni spolni odnos između dviju odraslih osoba smatraju kaznenim djelom.Da bi se neki čin inkriminirao ili da bi se pooštrila kaznenopravna represija nužno je dokaza...
Hits 713 No vote Više...
Written by Jutarnji list, Orlanda Obad on 25 05 2006 in Arhiva novosti
Svaki drugi homoseksualac u Hrvatskoj bio žrtva nasilja
ZAGREB - U razdoblju od 2002. do 2005. čak 51,3 posto homoseksualaca i biseksualaca doživjelo je u Hrvatskoj neku vrstu nasilja, pokazuju rezultati istraživanja lezbijske organizacije Kontra, u kojem je sudjelovalo 202 osobe lezbijske, gay i biseksualne orijentacije iz Zagreba, Rijeke i Osijeka.
Hits 698 No vote Više...
Written by Slobodna Dalmacija, Hana Letica on 27 09 2005 in Arhiva novosti
Gej baby boom
Može se reći da smo danas svjedoci svojevrsne "revoolucije obitelji". Klasični nukleus obitelji dozivljava promjene i neki se ljudi jednostavno ne pronalaze u tata, mama, dijete shemi koju nam drustvo pretpostavlja od davnina. Tata može danas biti gej, jednako tako i mama. A prema istraživanjima, seksualna orijentacija roditelja neće utjecati na seksualno opredjeljenje djece. Izgleda da ljud...
Hits 740 No vote Više...

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn