Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Klaus Wowereit

Klaus Wowereit (njem. Klaus Wowereit; rođen 1. listopada 1953. u Berlinu) je njemački političar, član Socijaldemokratske partije Njemačke i dugogoišnji gradonačelnik Berlina.
Ostati će zapamćen je po tome što se Berlin u vrijeme njegovih mandata od izuzetno zaduženog grada  pretvorio u perspektivnu destinaciju za život i rast vlastitih građana.

Wowereit je pohađao Ulrich von Hutten Oberschule a nakon toga studirao pravo u zapadnom Berlinu. Od 1979. bio je zastupnik, a od 1984. do 1995. član općinske vlade u berlinskoj općini Tempelhof. Godine 1995. izabran je za zastupnika berlinske skupštine, da bi 1999. postao i predsjednik SPD za Berlin. Od siječnja 2002. gradonačelnik je Berlina.

{adselite} Wowereit je jedan od najpoznatijih njemačkih političara koji se javno izjašnjava kao homoseksualac. Kada se su 2001. neki njemački mediji pripremali da javno tematizirati njegovu seksualnu orijentaciju, on ih je preduhitrio rekavši na jednoj izbornoj konvenciji: Ich bin schwul - und das ist auch gut so. (u prijevodu: Ja sam homoseksualac - i to je dobro tako).

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn