Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Interview

Written by GAYTEN-LGBT, M. Jeremić on 02 02 2017 in Interview
Đura Đuričić za transserbia.org govori o svom trans iskustvu, autovanju, problemima sa kojima se suočavao zbog svog trans identiteta u različitim sferama i trenucima tokom života, i o tome ko mu je podrška na tom putu.
Hits 1566 No vote Više...
Written by lgbt.ba on 26 04 2016 in Interview
Dramski tekst Adnana Lugonića Kad bi naglas govorili nastao je između ostalog zbog toga što smo zaboravili/e da je iskrenost najbezbolnija i počeli/e taktizirati u svakoj vrsti komunikacije, ne želeći da vidimo kako je pravljenje kompromisa sa sobom i životom jedan od lošijih izbora. U prvoj autorskoj cjelovečernjoj predstavi sa kojom je diplomirao na odsjeku za dramaturgiju Akademije sce...
Hits 4259 1 vote Više...
Hrvatski lezbijski par
Dolores i Đurđica, hrvatski su lezbijski par koji je prije nekoliko mjeseci odlučio iskoristiti zakonsku mogućnost zasnivanja životnog partnerstva. O tome zašto su donijele odluku o registriranju svoje zajednice i kako je na to reagirala njihova okolina, pričaju u intervjuu koji slijedi.
Hits 1776 No vote Više...
Written by lgbt.ba on 09 07 2015 in Interview
LGBT roditeljstvo
Zagrepčanin Jura I. i njegov partner brak su sklopili prošle godine u Danskoj, nekoliko mjeseci uoči donošenja hrvatskog Zakona o životnom partnerstvu.Naš sugovornik Jura u intervjuu priča o njihovim razlozima odlaska u inozemstvo kako bi sklopili brak, o pravnom statusu njihove zajednice, ali i o izazovima LGBT roditeljstva u Hrvatskoj.
Hits 1790 No vote Više...
životno partnerstvo
Ivan Z. mladi je muškarac koji je sa svojim partnerom prvi u Hrvatskoj odlučio konzumirati Zakon o životnom partnerstvu. U intervjuu koji slijedi Ivan priča o tome što je njemu i njegovom partneru omogućio ovaj Zakon i što je njegovo donošenje i puštanje u praksu za njih dvojicu značilo na praktičnom i emotivnom planu.
Hits 1697 No vote Više...
Written by lgbt.ba, Jadranka Ćuzulan on 20 02 2015 in Interview
zaboravljena slova
Ovo je dio serije intervjua koja ima za cilj predstaviti dva zaboravljena slova u LGBTTIQA akronimu: Q i A. Prvi intervju je sa dvije queer sugovornice, u kojem nam govore kako su se nosile sa rodnim normiranjem u hetero svijetu, ali i o tome da ne mogu izabrati koji su dio LGBT-a zapravo.
Hits 1142 No vote Više...
Written by Nacional - Barbara Ivezić on 30 11 2014 in Interview
Zagrebačka filmašica, producentica i suosnivačica ZagrebDoxa govori o odluci da preko intimnog obiteljskog filma govori o svojoj seksualnoj orijentaciji i strahovima koji su je pratili pri snimanju dokumentarca
Hits 1425 2 votes Više...
Written by Ladislav Tomičić, Novi List on 30 11 2013 in Interview
Čuj sinko moj, odgovorila sam mu, koga god ti voliš, dok si ti sretan, ja sam najsretnija na svijetu i stojim iza tebe, što god se dogodilo Eleonora Katić zagrebačka je odvjetnica koja se bavi obiteljskim pravom. Povod za razgovor, međutim, nije posao kojim se bavi, nego životno iskustvo koje vrijedi podijeliti s drugima, naročito s onima koji se nalaze ili će se tek naći u sličnoj situ...
Hits 1274 1 vote Više...
Written by Polet on 27 04 2010 in Interview
Život je prekratak
Razgovor sa Kristijanom i Marijanom, kojima je slovenski sud priznao presudu stranog suda o posvajanju djeteta.
Hits 1274 1 vote Više...
Written by Saša Jandrijević Tomas on 09 02 2008 in Interview
I maloljetnici mogu biti pedofili
Dr. Lana Mužinič, forenzična psihijatrica, godinama se bavi toliko aktualnom problematikom pedofilije.“Kao žrtve pedofila podrazumijevamo samo predpubertetsku djecu do 13 godina starosti, a osobe kojima se dijagnosticira pedofilija moraju biti starije od 16 godina i imati barem pet godina više od žrtve. Kada se radi o maloljetnicima, u prvom redu se vodi računa o razlici u seksualnoj zrel...
Hits 1449 No vote Više...
Written by Augie on 01 03 2007 in Interview
Živjeti s HIV-om
Sindrom stečene imunodeficijencije (AIDS) je uznapredovali stadij infekcije virusom humane imunodeficijencije (HIV-om), koji napada obrambene snage organizma, s posljedičnim razvojem specifičnih zaraznih i malignih bolesti. Prema procjeni SZO-a u svijetu je oko 40 000 000 ljudi zaraženih HIV-om.
Hits 1480 1 vote Više...
Written by Carlstad on 27 02 2007 in Interview
Svi smo mi u religijskom smislu djeca Božja
Interview sa Ivom ŽEGUROM, autoricom knjige "Coming out Razimjeti vs. / feat. Prihvatiti" "Podržavajući roditelj koji je spreman razumjeti i prihvatiti svoje dijete bez obzira na to s kojim mu problemom ono dolazi postaje pravi autoritet u djetetovim očima."
Hits 1089 1 vote Više...
Written by Vinko Kalinić on 12 02 2007 in Interview
Homoseksualnost smatram jednom od prirodnih pojava
Svjesni smo da mišljenje javnih osoba o različitim temama često može utjecati i na formiranje stavova javnosti. Stoga smo odlučili u ovoj rubrici objavljivati odgovore različitih osoba iz javnog života (političara, novinara, književnika, glumaca, glazbenika) na jedno jednostavno pitanje: Što mislite o homoseksualnosti?
Hits 1065 1 vote Više...

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn