Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

Iz medija

Written by Jutarnji list - Hina on 18 01 2015 in Iz medija
Papa Franjo
Oni ne smiju biti marginalizirani zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo, kaže PapaRIM - Papa Franjo izjavio je u ponedjeljak da se homoseksualce ne smije osuđivati ili marginalizirati i da ih se mora integrirati u društvo, te da žene definitivno neće obnašati svećeničku službu u Katoličkoj crkvi.
Hits 1190 2 votes Više...
Written by Blic Online on 07 01 2015 in Iz medija
robert de niro
Biti gej roditelj je postalo mnogo prihvatljivije u poslednjih nekoliko godina. U 2007. godini, preko 50 odsto anketiranih Amerikanaca složili su se da LGBT parovi imaju zakonsko pravo na usvajanje.
Hits 1488 No vote Više...
Written by inquisitr.com on 29 12 2014 in Iz medija
shiloh
Angelina Jolie i Brad Pitt podržavaju svoju kćerku u njenoj želji da se zove "John". Prema InTouch Weekly, Hollywoodski najseksi par dao je Shiloh slobodu da izrazi svoju osobnost, i u potpunosti je podržavaju u tome kada je u pitanju izbor odjeće, kao i njenu želju da odabere muško ime - i to nije ništa novo.
Hits 1613 No vote Više...
Written by Slobodna Dalmacija, Jasenka Leskur Staničić on 02 12 2014 in Iz medija
nora verde
Nakon prvijenca “Posudi mi smajl”, hrvatska autorica Nora Verde objavila je svoj drugi roman “Do isteka zaliha”, ali i svoj stvarni identitet koji je krila iza ovog zvučnog pseudonima.Tako je na popularnu splitsku književnu večer Bookvicu prošlog tjedna stigla kao novinarka Antonela Marušić, Splićanka, dapače i bivša dopisnica “Slobodne Dalmacije”, iz koje je otišla da bi zap...
Hits 938 No vote Više...
Written by J.D./Bloomberg, Tportal.hr on 30 10 2014 in Iz medija
tim cook
Na Bloombergu je objavljen tekst Appleovog čelnika, u kojem on prvi put otvoreno priča o svojoj seksualnosti. 'Nikad nisam negirao svoju seksualnu orijentaciju, a nisam je ni javno priznavao sve do sada', piše Tim Cook dodajući koliko je zapravo sretan što je imao priliku raditi u kompaniji koja cijeni kreativnost i inovaciju te koja je svjesna da je to moguće samo ako se prihvate sve ljudsk...
Hits 767 No vote Više...
Written by Romana Kovačević Barišić, Večernji.hr on 15 06 2013 in Iz medija
Moj sin je gay
Nevjerica: Kako se to dogodilo djetetu katolika, iz konzervativne obitelji kao naša?! Koliko će još majki male djece, volonterki inicijative “U ime obitelji”, doživjeti moje iskustvo, a misle da se to njima ne može dogoditi? Koliko će djece to teško i bolno iskustvo držati duboko u sebi, praveći se da su nešto što nisu, samo da bi bili prihvaćeni od okoline i svojih neinformiranih...
Hits 752 1 vote Više...
Written by Nacional.hr, Andrea Belin on 11 02 2010 in Iz medija
Anne Hathaway istupila iz Katoličke crkve jer joj je brat gay
Iako je u djetinjstvu željela postati časna sestra, iz ove institucije je istupila zbog njezine netolerancije prema homoseksualcimaAnne Hathaway, američka glumica javnosti najpoznatija po ulozi Andy Sachs u filmu "Vrag nosi Pradu", odlučila je zauvijek napustiti Katoličku crkvu.
Hits 746 No vote Više...
Written by Nacional.hr on 02 01 2010 in Iz medija
Najhrabirji homoseksualci
Nakon pojave famoznog 'gay imenika', koji je natjerao mnoge hrvatske homoseksualce na paniku, u Nacionalu četvorica hrvatskih gay muškaraca hrabro istupaju te iznose svoje osobne priče i iskustva u životu u kojem ne skrivaju svoju seksualnu orijentaciju
Hits 1890 No vote Više...
Written by Jutarnji list on 23 09 2009 in Iz medija
Roditelji su me strpali u ludnicu jer volim cure
Nakon pet godina zatočeništva u Lopači djetinjstvo mi je upropašteno, nisam završila školu, imam noćne more, poremećaje s probavom, ali pokušat ću ići dalje, priča nam 21-godišnja Riječanka Ana Dragičević koju su roditelji kao 16-godišnjakinju poslali na liječenje u zloglasnu psihijatrijsku bolnicu, navodno zbog ovisnosti.
Hits 809 No vote Više...
Written by Večernji list on 13 06 2009 in Iz medija
Hoće li nas se djeca sramiti zbog homofobije?
Nije tomu tako davno da su ljevoruke osobe bile prisiljavane pisati i služiti se desnom rukom jer se ljevorukost smatrala protuprirodnom; u nekim davnijim vremenima ljevorukost je bila sasvim valjan dokaz da je neka žena vještica i da joj je mjesto na - lomači.
Hits 748 No vote Više...
Written by dalje.com, Antonija Zbiljski on 04 05 2009 in Iz medija
Kako reći: Mama, ja sam gay?
Tamara, urednica portala CroL i Ognjen s portala Gay u obitelji govore o homoseksualizmu u Hrvatskoj i izlasku iz ormara. Iako živimo u vremenu u kojem se političke strukture, organizacije, ali i utjecajni pojedinci vole prsiti izrazima kao što su tolerancija, prihvaćanje različitosti, odsustvo diskriminacije i sl., pojedine skupine društva koje se po nečemu razlikuju od ostalih često su d...
Hits 720 1 vote Više...
Written by Jutarnji list, Karmela Devčić on 21 05 2008 in Iz medija
Mama: Moja kći je lezbijka
Žena ima 59 godina. Dok tenisicom prevrće pijesak u parku, u tri rečenice prepune glagola iscrta konture svojeg života. Sa 25 se udala, sa 27 rodila, sa 55, nadala se, kaže, biti baka, mijenjati pelene i puhati balone. Sa 57 je saznala da baka nikada neće postati, da neće imati zeta i da će, liberalizira li se hrvatsko pozitivno zakonodavstvo, sjediti na vjenčanju na koje će njezina jedi...
Hits 1154 No vote Više...
Written by Suzana Kunac on 19 02 2008 in Iz medija
Mediji i homoseksualnost
»Lezbijke i gayevi u Hrvatskoj žive u izolaciji u koju ih je gurnolo homofobično hrvatsko društvo. U javnosti nema informacija o homoseksualcima. Zanemarivanje homoseksualnosti u svakom smislu društvenog života odraz je općeg zapostavljanja ljudi kojima je spolni nagon usmjeren na isti spol.
Hits 859 No vote Više...
Written by Petra Kovac, Jutarnji list on 16 09 2007 in Iz medija
Kako reći da si gay
Dvostruki život ili “izlazak iz ormara” pitanje je s kojim se svaka homoseksualna osoba u jednom trenutku suoči, ali puno teže od pitanja učiniti to ili ne jest kako i kada odabrati trenutak. Sigurno je da nijedan homoseksualac ne želi da se njegova seksualna orijentacija otkrije onako kako je to učinjeno u slučaju dečka jedinoga gay stanara Big Brother kuće Hrvoja Šoštarića.
Hits 964 No vote Više...

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn