Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Biti gej roditelj je postalo mnogo prihvatljivije u poslednjih nekoliko godina. U 2007. godini, preko 50 odsto anketiranih Amerikanaca složili su se da LGBT parovi imaju zakonsko pravo na usvajanje.

I naravno, svet dramskih umetnosti nije izuzetak; zaista, taj svet je odavno poznat kao pogodno okruženje za pripadnike LGBT zajednice.

Gej poznate ličnosti sada usvajaju decu i uživaju kao srećna porodica koja živi u društvu koje je sve više tolerantno i otvoreno. Od 2009. godine, kako se procenjuje, 20.000 istopolni parova su usvojili gotovo 30.000 dece.
 
Ovo su poznate ličnosti čiji su roditelji pripadnici LGBT populacije.

ROBERT DE NIRO

robert de niro

Jedan od najboljih glumaca danas i dobitnik dva Oskara dete je gej roditelja. Njegov otac Robert de Niro stariji bio je slikar, a zbog svoje gej orijentacije razveo se od žene 1946 godine. U tom periodu se borio protiv sebe jer su gejevi tada bili proganjani. Tokom 2014 godine HBO je emitovao dokumentrac pod nazivom „Sećanje na Roberta de Nira starijeg“, posle kojeg je glumac emotivno opisivao život svog oca.
 
50 CENT

50 cent

Veruje se da je majka poznatog repera bila lezbejka. Sam 50 cent je priznao da mu je mama bila zavisnik od narkotika i pripadnica LGBT populacije. Takođe je naveo da je nikada nije video sa muškarcem. Nažalost ona je preminula kada je reper imao osam godina i od tada je on živeo sa svojim bakom i dedom. U prošlosti je reper bio veoma kritičan prema gejevima, a saznanje da je njegova majka bila istog opredeljenja otvorilo mu je vidike. Sada pruža podršku svom prijatelju Frenku Ošnu koji je takođe gej.
 
EJMI ADAMS 

ejmi adams

Majka glumice je takođe lezbejka. Kako se navodi, razvela se od muža, Ejminog oca, posvetila se bodi bildingu i počela da izlazi sa ženama. Prisustvovala je Ejminoj dodeli Oskara kada je izjavila da je jako ponosna što ima tako talentovanu ćerku.
 
EN HEČ

en heč

Komičarka Elen Dedženeris i glumica En Heč prve su slavne lezbijke u američkom šou-biznisu koje su svoju ljubav priznale krajem devedesetih godina prošlog veka, posle duge tabloidske kampanje. Kada su raskinule En se udala za Poršu de Rosi. Enin otac je biseksualac koji je, kako se navodi, glumicu seksualno zlostavljao dok je bila dete. Kada je saznala da joj otac umire od HIV-a počela je da strahuje da se i ona zarazila. Otac joj je umro kada je imala 13 godina. Tri meseca nakon očeve smrti poginuo joj je brat u saobraćajnoj nesreći, a glumica veruje da je izvršio samoubistvo.
 
RENE RUSO

rene ruso

Glumica je otkrila da je podignuta u gej zajednici. Kada se rodila njen otac je ostavio majku koja je kasnije počela da se zabavlja sa devojkom. Njih tri su živele zajedno, a Rene navodi da joj je to jako pomoglo jer je imala teško detinjstvo s obzirom da je bolovala od paralize.
-Kada sam se rodila otac je ostavio majku i te dve gej žene su mi pomogle u najtežim trenucima. Negovale su me i odgajale na pravi način – rekla je Rene.
 
DŽODI FOSTER

džodi foster

Bilo je mnogo spekulacija o Džodinoj seksualnoj orijentaciji dok nije primila nagradu za životno delo Zlatni globus 2013 godine kada je priznala svoju opredeljenost ne izgovarajući reči gej ili lezbejka. Kasnije se udala za fotografa Aleksandru Hedison, a veruje se da je i njena majka bila lezbejka. Džodi je podigla devojka njene majke koju ona naziva tetkom.
 
DŽENA MALOUN

džena maloun

Poznato je da je Dženina majka, Debora, lezbejka. Džena devojku svoje majke naziva Božjom mamom jer joj je pomogla u odrastanju. Navela je da joj odrastanje sa dve mame ne predstavlja nešto abnormalno. Naprotiv, to joj je se jako dopalo jer, kako kaže, mnogo dece više voli majke od očeva.

 

Izvor: Blic online

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn