Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

(ostavljeno na kuhinjskom podu da ga oni nađu)

Mama i tata,
Mrzim činjenicu da  pišem u pismu ono što bih vam zapravo trebao reći, ali ne mogu vam to reći u lice. Tijekom proteklih godina nešto se skrivalo u meni i stvari su se nekako potvrdile tijekom ljeta. Poslije kampovanja, a i sada, odgađao sam dolazak kući jer sam se bojao biti iskren.

Fakultet me mnogo promijenio, vi to možda ne vidite jer ja glumim. To što se promijenilo je moj dolazak do nečega o čemu sam razmišljao još od svoje trinaeste godine, što nikad nisam želio jer mi se nije sviđalo, ali sam to prihvatio i ne mogu to promijeniti.

Ne znam hoće li vas to iznenaditi ili ne, ali sam siguran da ste sumnjali i sada pišem nešto što će stvari učiniti stvarnima. Nakon šest, skoro sedam godina, shvatio sam da sam gay.
Eto, rekao sam, i plačem dok ovo pišem. Želim se oženiti i imati djecu, ali proveo sam mjesece u prihvaćanju da ne mogu.
Siguran sam da mi želite postaviti neka pitanja i reći da je to samo faza... Ali, iskreno, nije, ja sam to što jesam.
To što jesam ne mijenja moju osobnost, to je samo još jedna stvar koju znate o meni, kao da imam novu frizuru.
Znam da ljudi homoseksualnost vide kao problem, i ja sam, zato sam to pokušao ignorirati; ali dopustite mi reći da sam na fakultetu upoznao mnoge gay ljude, koji su , na kraju dana, normalni ljudi.
Ovo možda nema previše smisla, ali se nadam da možete shvatiti barem malo od onoga što pišem.  
Nadam se da sada znate, i da nećete postavljati suvišna pitanja jer nema potrebe. Upravo ste otkrili da mi se ne sviđaju djevojke, ok?

{adselite} Nikad vam nisam govorio s kim idem vani, ne znam zašto, ali tako je bilo. Tako da vam ne trebam reći što radim sada kao gay, kao što nisam ni kada sam bio mlađi - osim ako ste jako zainteresirani.
Nadam se da vam ovo nije bio šok. Da, postoje stereotipi, i ja se nadam da ih niste primijetili - prijateljice, ples, lutke, kosa itd. - znakovi su svo vrijeme bili tu i ja im se nisam mogao oduprijeti.
Pa, to je to. Sada sam rekao, pa možete ovo čitati i, nadam se, prihvatiti to. Volio bih da nisam gay, ali jesam, i ne mogu to promijeniti. Ja sam sretan, moji prijatelji su sretni zbog mene, i moj život u Bournemouthu je divan. Volio bih kada bih i ovdje mogao biti jednak.

Ne znam je li govorenje mojoj braći dobra ideja. Ako mislite da ne biste to mogli podnijeti kao tajnu, u redu. Ovisi o vama.
Vratit ću se kasnije večeras. Sve što tražim od vas je da nešto odgovorite na ovo, tako da znam da se mogu vratiti kući u miru.
Nikada ovo ne govorim, ali oboje vas puno volim i razlog što sam bio problematičan teenager je ova sedmogodišnja tajna. Sada je to otkriveno, možda će stvari biti bolje.
Volim vas jako puno,

N.

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn