Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

O konačnom ćemo broju potpisa građana izvijestiti u srijedu, 29. svibnja na konferenciji za novinare, izvijestili su iz U ime obitelji.

u ime obitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na temelju nepotpunih podataka koji su pristigli iz nešto više od polovice hrvatskih županija, iz građanske inicijative U ime obitelji priopćili su da se najmanje pola milijuna hrvatskih birača izjasnilo da traže referendum s referendumskim pitanjem: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“. Izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma još je u tijeku danas do kraja dana te očekujemo da će broj građana koji su iskoristili svoje zakonsko pravo da se izjasne o referendumu biti značajno viši od 500 000. O konačnom ćemo broju potpisa građana izvijestiti u srijedu, 29. svibnja na konferenciji za novinare, izvijestili su iz U ime obitelji.

Stjecanje preduvjeta za prvi, od građana inicirani referendum u Hrvatskoj, omogućili su građani svojim potpisima, kojima je to unatoč brojnim napadima, vrijeđanjima i omalovažavanjima, osiguralo više od 1200 koordinatora i više od 6000 volontera u cijeloj Hrvatskoj, ističu u priopćenju.

Tvrde da su građansku inicijativu U ime obitelji poduprle sve veće vjerske zajednice u RH te najveći broj političkih stranaka, velik broj udruga i uglednih pojedinaca. Među njima i glazbenici Marko Perković Thompson, Pero Galić, frontmen grupe Opća Opasnost, dobitnika ovogodišnje nagrade Porin, Rafael Dropulić, Marko Bujanović, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, karikaturist Srećko Puntarić Felix, Blanka i Joško Vlašić, vaterpolist Dubravko Šimenc, teatrologinja Sanja Nikčević, glumac Adam Končić te brojne druge javne osobe.

Podsjećaju da su volonteri građanske inicijative u protekla dva tjedan bili izloženi vrijeđanju, ponižavanju, fizičkim napadima, knjige u koje su se građani potpisali bile su trgane, hakirana je internetska stranica, a LGBT skupine kopirale su logo inicijative „U ime obitelji“ i napravile FB profil slična imena kako bi zbunjivale građane koji se žele izjasniti, na fakultetima i nekim mjestima izjašnjavanja građana stavljali su svoje stolove te pjevanjem i galamom nastojali otežati izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referendum.

{adselite} Policiji je prijavljeno više od 50 napada na području cijele Hrvatske, najviše u Zagrebu i Rijeci.

– Unatoč huliganskim napadima s jedne strane i pokušajima vladajućih da dezinformacijama obeshrabre građane u izjašnjavanju o referendumu, želimo ponoviti da Građanska inicijativa „U ime obitelji“ nije usmjerena ni protiv koga. Drago nam je da zakoni i Ustav jamče zaštitu građanskih i ljudskih prava svim građanima RH, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeroispovijest ili spolnu orijentaciju. Poštujemo dostojanstvo svake osobe te držimo da upravo mogućnost da se građani na najdemokratskiji način, referendumom, izjasne o tako važnom društvenom pitanju kao što je brak – osigurava pravdu kao temelj trajnog mira u hrvatskom društvu – zaključili su u priopćenju.

 

Izvor: Večernji list

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn