Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

"Upravo su ljudska prava dio Ustava o kojem se ne bi smjelo odlučivati na referendumu", pišu iz Platforme 112.

u ime obitelji
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 'Platforma 112, udruga organizacija civilnog društva, upozorava javnost da je stranačka, a ne građanska inicijativa koja se predstavlja pod nazivom "U ime obitelji" te skuplja potpise za referendum na kojem bi se promijenio Ustav na način da se u njega uvrsti definicija da je brak životna zajednica muškarca i žene.'

"Radi se o stranačkoj, a ne o građanskoj inicijativi, pa možemo reći da svjedočimo jednoj velikoj političkoj manipulaciji. Istovremeno, i takve inicijative imaju pravo prikupljati potpise u nenasilnoj atmosferi te stoga oštro osuđujemo svaki fizički napad na sudionike/ce ove inicijative", pišu iz Platforme 112 i dodaju kako je ova "građanska inicijativa zapravo politička inicijativa političke stranke Hrast".

"Glavna poruka inicijative usmjerena je širenju homofobije"

Optužuju da ta stranka "koristi demokratski izborene načine sudjelovanja građana u političkom odlučivanju putem referenduma kako bi promovirala politike suprotne zaštiti ljudskih prava".

"Posebno nas zabrinjava što se ova inicijativa događa u vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore. Žao nam je što se jedan građanski demokratski instrument (prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma) stavlja u službu političke ideologije koja koristi građanski mehanizam suodlučivanja za vlastitu promociju", pišu iz Platforme 112 koja smatra da je "glavna poruka inicijative usmjerena širenju homofobije i narušavanju Ustavom zagarantiranih ljudskih prava".

"Ljudska prava dio Ustava o kojem se ne bi smjelo odlučivati na referendumu"

{adselite} "Upravo su ljudska prava dio Ustava o kojem se ne bi smjelo odlučivati na referendumu jer bi to dovelo do situacije da većina može, ako želi, ograničiti ili čak ukinuti temeljna ljudska prava manjinama, što nije definicija demokracije, već totalitarizma", pišu iz Platforme 112 te pozivaju građane da prepoznaju "razinu manipulacije i da budu svjesni kako se iza tzv. građanske inicijative 'U ime obitelji' skriva stranačka inicijativa usmjerena protiv ravnopravnosti svih građana".

"Sve osobe koje žele živjeti u demokratskoj državi trebale bi stoga odbiti dati svoju građansku podršku navedenoj inicijativi", zaključuju iz Platforme 112.

 

Izvor: Večernji list

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn