Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
u ime obitelji
Foto: Ranko Šuvar/Cropix

DANAS je započelo izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Kako je priopćeno iz građanske inicijative 'U ime obitelji', do 13 sati zahtjev za raspisivanje referenduma potpisalo je nekoliko desetaka tisuća građana na području cijele Hrvatske te se javno izjasnilo da je brak zajednica žene i muškarca.

Tisuće volontera građanske inicijative 'U ime obitelji' u proteklom su tjednu educirane o Zakonu o referendumu koji regulira izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma.

Potpisi će se prikupljati do 26. svibnja na više od 2.000 mjesta u cijeloj Hrvatskoj - ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na brojnim fakultetima svih hrvatskih sveučilišta, na najposjećenijim lokacijama u svim hrvatskim gradovima.

{adselite} Za raspisivanje referenduma potrebno je u 15 dana prikupiti 375 000 potpisa, a potpisati mogu svi punoljetni državljani Hrvatske. Na državnom referendumu, kakav pokreće građanska inicijativa 'U ime obitelji', odlučuje se većinom birača koji su glasovali.

 

Izvor: Index.hr

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn