Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)
gay vjenčanje split
Foto:Pride Split

NAKON što je u Zagrebu sklopljeno prvo životno partnerstvo dvojici mladoženja, u Splitu je zakazano prvo gay vjenčanje! Kako doznaje Index zahtjev je podnesen još prije desetak dana, a vjenčanje se očekuje vrlo skoro. Podsjetimo kako su iz Zagreb pridea sinoć  objavili kako je jučer u Zagrebu sklopljeno prvo životno partnerstvo.

"Sretno i sve najbolje dvojici mladoženja od Zagreb Pridea!", poručili su iz Pridea. Vjenčanju je prisustvovao i ministar Arsen Bauk, koji im je poklonio - dvije kravate.

"Simboličan je to poklon prvome paru koji je sklopio životno partnerstvo", kazao je za Index ministar Bauk dodajući da su do sada primili 17 zahtjeva.

Dug put do ravnopravnosti

{adselite} Prije samo tri godine održan je prvi Split Pride i to pod nazivom "Različite obitelji, jednaka prava", a prvu povorku obilježilo je do tada neviđeno nasilje. Protivnici Pridea bacali su kamenje, petarde i suzavac na sudionike, a Povorka je bila prekinuta. U nemirima su ozlijeđena i dva policajca, a DORH je na kraju zaprimio 25 kaznenih prijava protiv izazivača nereda na splitskim ulicama. Sljedeće tri godine Pride je održan bez većih izgreda a ove 2014. godine Pride se organizirao pod sloganom "Potpuna pravednost".

Unatoč tome i dalje se bilježe napadi na LGBT osobe u gradu Splitu.

 

Izvor: Index.hr

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn