Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Alejandro Fernando Amenábar Cantos

Alejandro Fernando Amenábar Cantos je španski filmski reditelj, koji se smatra jednim od najbitnijih španskih reditelja današnjice.
Rođen je u Santiagu u Čileu, 31.3.1972. Majka mu je španjolka, a otac čileanac. Već sljedeće godine porodica se preselila u Španjolsku, tako da je Alejandro odrastao u Madridu, gdje se i školovao.

Studirao je film na Universidad Complutense de Madrid ali je odustao od studija, nemogavši položiti ispit kod profesora čije ime je kasnije iskoristio u svom debitantskom fimu „Tesis“.
Pored režije bavio se i drugim poslovima oko filma. Za svoj najpoznatiji kratki film Himenóptero (1992) pisao je scenarij i glazbu, režirao i producirao i glumio. Za muziku u filmu La lengua de las mariposas, španskog reditelja José Luis Cuerda nominiran je za Goya nagradu.

{adselite} Za film Mar adentro dobio je Grand Prix ocjenjivačkog tijela (Srebrnog lava) na Venecijanskom filmskom festivalu, 2004. Za isti film je u veljači 2005. dobio nagradu Oscar za najbolji strani film.

Početkom 2004. godine, Alejandro Amenábar je objavio da je gej u španskom gej časopisu „Shangay Express”.

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn