Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
John Amaechi

John Amaechi, bivši NBA centar i engleski reprezentativac, prvi je NBA igrač u povijesti koji je javno priznao da je gej. Detalje iz dvostrukog života otkrio je u autobiografiji Čovjek u sredini.  
Iako su neki od Johnovih najboljih momčadskih prijatelja znali da je gej, 36-godišnji engleski centar je detalje iz svog života otkrio svijetu tek nakon odlaska u košarkašku mirovinu - u autobiografiji Čovjek u sredini (Man in the Middle), koja će se na tržištu pojaviti tijekom veljače.

Hrabri je košarkaš tako tri godine nakon oproštaja od aktivnog igranja postao prvi NBA igrač u povijesti koji je javno priznao svoj seksualni identitet, a tek šesti u američkom sportu općenito.

"Moraš vjerovati suigračima, kao i oni tebi. Ako si homoseksualac i ne priznaješ to, onda nisi ni vrijedan povjerenja. Što se događa u svlačionici, ostaje tajna", rekao je jedan od trenutno najboljih NBA igrača LeBron James, prenosi Dnevnik.hr.

Njegov je potez pohvalila i Martina Navratilova, koja je i sama odavno priznala da ju privlače osobe istog spola. Slavna tenisačica misli da sportaši, kao uzor mladima, moraju objaviti svoju seksualnu orijentaciju, zbog epidemije samoubojstava koja vlada među mladim gejevima i lezbijki.

{adselite} John Amaechi je rođen u Massachusettsu, ali je odrastao u Engleskoj. U svojoj NBA karijeri odigrao je 301 utakmicu za četiri kluba - Cleveland, Orlando, Houston i New York.

David Stern, jedan od prvih ljudi NBA lige, dao je najbolji komentar njegovom izboru:

"U NBA ligi imamo jako šaroliko društvo, no jedino je bitno - 'Imate li igru?'", zaključio je Stern.
 

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn