Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Moja gay djeca - iz perspektive roditelja

Saznanje da imamo gay djecu za većinu nas roditelja je iskustvo koje mijenja naše živote. Koliko će to naše živote promijeniti ovisi o mnogim stvarima. Ja osobno znam kako to mijenja naše živote jer ja imam gay djecu.

Ja sam majka i u braku sam 26 godina i iz toga braka imam dva divna sina. Još se sjećam iz svoje mladosti kako sam se željela udati i imati svoju obitelj.
Mislila sam kako će moja djeca odrasti u sretnoj obitelji i jednog dana naći ljubav svojih snova i srediti se, vjenčati i imati vlastitu djecu i da će se ciklus tako dalje odvijati.

Kako se vaš život, vaši nazori, vaši ideali i vaši snovi mogu za tren promijeniti. Naučila sam, kada se radi o životu, ništa nije izvjesno. Kada sam rodila moju djecu nekako sam zaboravila da su oni dvoje individualnih ljudskih bića a ne klonovi moga muža i mene.

Za neke bi moglo biti teško snaći se jednom kada vaše dijete ili djeca, kao što je mojem slučaju, izađu iz svog ormara i reću vam da je jedan gay a drugi biseksualan.

Wow! Ovo u stvari može biti katastrofa. Taj ormar iz kojeg su oni došli, mi smo upravo u njega ušli!

Iznenada, vaš život nije onakav kakav ste očekivali da bude. Za neke od nas to bi mogao biti pravi šok dok bi za neke moglo biti olakšanje. Vidite, iako smo isti, svi se razlikujemo jedan od drugog.

Mi ćemo reagirati različito, neki vrlo loše dok neki u redu, a neki tek u redu. Što ćemo reći našim prijateljima i obitelji? Hoće li nas oni izbjegavati, mrziti, rugati nam ili će nas podržati?

Mi to zapravo ne želimo nikom reći jer se bojimo što će drugi reći ili učiniti. Zbog toga mi ulazimo u taj ormar.

Možda ćemo biti ljuti jer su nas naša djeca uvela u nešto što ne razumjemo ili ne znamo kako s time rukovati. S konfrotacijom može biti veoma teško upravljati posebno kada se radi o nečem što većina ne prihvaća.

{adselite} Naša religijska uvjerenja mogla bi nas početi zbunjivati jer bi možda trebali birati između naše religije i naše djece. Mnogima bi moglo biti teško jer misle o seksualnim odnosima za koje misle da u njima učestvuju njihova djeca.

Mnogo je razloga koji roditelje čine zbunjenima i nemirnima jednom kada im njihove djete kaže da je gay.

Znam da sam bila šokirana i da mi je također laknulo kada sam saznala o svom starijem sinu. Znala sam kako ga ja ne mogu promijeniti pa sam željela saznati više o homoseksualnosti i pomoći mu u ovom homofobičnom i okrutnom svijetu.

Ja sam mislila da neće svatko prihvatiti našeg sina ili nas i nisam mogla mnogo pogriješiti. Sigurno, društvo općenito nije sklono prihvaćanju ali ljudi kojima je stalo do nas da. Potrebna je hrabrost za izići iz tog ormara u kojem je bio naš sin. Kada smo vidjeli kako je hrabar naš sin bio to je i naš izlazak iz ormara učinio lakšim.

Na mnogo načina napravljen je puni krug jer jednom smo mi bili tu da bismo učili i i vodili naše sinove i sada se stvar okrenula da bi oni vodili i učili nas. Zbog toga smo veoma ponosni.

Katkad nam je bilo teško ali nikad tako kada nam je naš drugi sin rekao dao je biseksualan. Ovo je opet bio šok ali ne olakšanje kako kod našeg prvog sina. Osjetila sam se nekako izolirana jer sam imala dva gay sina a ne jednog. Moja obitelj po tome nije jedinstvena. Mnogo je obitelji u kojima je više od dvoje gay djece.

Važna stvar za nas bila je suradnja i međusobna podrška. Pričajte i učite zajedno. Nama je trebalo neko vrijeme da se snađemo u ovome ali to je ojačalo našu vezu i pomoglo nam da budemo tolerantni jedan prema drugom.

Život je ponekad čudan. Često se dogodi nešto što vas stavlja u drugu perspektivu i podsjeća vas što je u životu stvarno važno a što ne. Našu su nam djeca bila i bit će najvažnija stvar u našem životu.

Činjenica kao su oni sigurni, zdravi i sretni mome mužu i meni znači mnogo. Mi smo bili unutar tog ormara i izašli smo iz njega.

Obitelj je ta koja nas čini istinski blagoslovljenima.

 

O autoru:
Susan Dean (Debbie) ima dva sina, jedan je gay dok je drugi biseksualan. Njena web stranica puna je vrijednih informacija od roditelja koji imaju gay djecu.

Članak preuzet od: My Gay Children - A Parents Perspective

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn