Svako je društvo slobodno, napredno i zadovoljno onoliko koliko je slobodan, zadovoljan i sretan svaki pojedinac. Također, činjenica je da je obitelj temelj svakoga društva a bez sretne i zdrave obitelji u kojoj vladaju kvalitetni i humani odnosi, nema ni sretnoga i naprednog društva.

0 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

split pride

Ukazujući na probleme diskriminacije i homofobije koje se provode nad LGBT zajednicom u gradu Splitu, jedna od organizatorica Split Pride-a 2015 Mirjana Lolić kratkometražnim dokumentarnim filmom poziva na solidarnu podršku!

'Moram napomenuti da u Splitu postoji i pozitivan napredak u vidu podrške, pritom mislim na pojedince koji nisu pripadnici udruga,organizacija.
No, do sada taj se napredak odvija sporo, jer nije u dovoljnoj mjeri javno eksponirana podrška.
Pozicija u kojoj se LGBT zajednica nalazi svakako iziskuje potrebu reagiranja i Povorka Ponosa nudi mogućnost građanskog aktivizma u provođenju razvoja na lokalnoj zajednici.
Kratkometražnim filmom obraćam se heteroseksualnoj zajednici, osobama koje su već svjesne navedenih postojećih problema, motivirajući ih da svojim dolaskom podrže i ohrabre LGBT zajednicu, gdje bi samim tim došlo do postepenog napretka, na dalje bi se pridonijelo svakodnevnoj vidljivosti, odnosno suživotu obiju zajednica.
 
U tom je kratkom dokumentarcu uključena i pjesma Hodaj, s ključnom riječi možda.“Možda se u dobro pretvori', možda je gledište LGBT osobe koja je već na jedan način posustala. Ako gledamo s pozicije u kojoj se trpi nasilje,bilo to načinom ignoriranja, etiketiranja, omaložavanja koji spadaju u okvir psihičkog nasilja, bilo od strane članova primarne obitelji, društva.. tada dolazi do poteškoća priznavanja sebi da se trpi spomenuti vid nasilja, jer na već postojeću poziciju nadodaje se i osjećaj bespomoćnosti i uloga žrtve, što je svakako teško priznati, gdje dolazi do prekrivanja, odnosno ograđivanja šutnjom. Šutnju svakako treba prekinuti i dignuti glas protiv nasilja i zato hodajmo zajedno i pretvorimo 'možda' u 'sigurno'! 6.06 u 18 sati!“

Podijelite

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn